Kanoturen

Fortovskanten fik fat i forhjulet på cyklen og væltede hende så pludseligt at hun ikke nåede at tage af for faldet. Hun ramte med hovedet først, men cykelhjelmen tog heldigvis det meste. Det var da resten af hendes krop, med skoletasken på ryggen, landede ovenpå armen, lige på den dumme kantsten, at det sagde “knæk”. Det var lige så det stak lidt i armen, bare hun tænkte på det. Men lægen havde sagt at den var helet fint og faktisk var blevet lidt stærkere end den venstre. Det var kroppens måde at forsikre sig mod gentagelser det samme sted. Hun gik ikke i skole i en hel uge og måtte gå med armen i gips i næsten to måneder. Det var så besværligt at skrive med højre, at hun lærte sig selv at skrive med venstre.
Men det var ikke det værste. Lige før Jul blev Brenda flyttet over i hendes klasse og valgte straks Mie som sit yndlingsoffer. Det var modbydeligt. Troede de voksne virkelig at Brenda og hendes klike ville holde op bare fordi de flyttede hende over i en anden klasse? Måske slap Anette fra 6.b billigere, men i stedet blev det Mie, som måtte stå for skud. Hun fik helt klump i halsen af vrede over ydmygelserne og kunne mærke at øjnene begyndte at blive våde. Men det fik hende bare til at blive endnu mere arrig og anstrenge sig for at der ikke skulle komme så meget som en eneste tåre frem.
Og så, i juleferien, kom nyheden som gjorde det hele meget værre. Hendes far var blevet sendt på en mission… til Tyskland! Siden januar havde han kun været hjemme tre weekender. Det var det hele. Mie og hendes mor var helt alene. Og selvom de talte længe sammen næsten hver aften på computeren, var det slet ikke det samme. Det var næsten værre end hvis han slet ikke havde været der.

# # #

Pludselig bankede det på døren og hun for sammen med et spjæt i sengen. Så blev lyset tændt og hendes far stak hovedet ind.
“Alle mand på dæk” næsten råbte han med sin dybe stemme, i et alvorligt tonefald. Men hans brede smil fortalte en helt anden historie.
Med ét var hun lysvågen og sprang ud af sengen. Hvad var klokken?

previous page next page